Bayern mazzelt in openingsfase: 'We hadden ook kunnen verliezen'

Reacties

Hansi Flick is blij met het bereiken van de Champions League-finale, maar zag wel dat er de nodige dingen beter moeten bij Bayern München als Paris Saint-Germain zondag de tegenstander is.

Bayern mazzelt in openingsfase: 'We hadden ook kunnen verliezen'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Bayern bereikte de finale woensdagavond door met vrij overtuigende cijfers van Olympique Lyon te winnen, maar zo makkelijk ging het volgens Flick niet. 'We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Lyon heeft in de wedstrijden hiervoor goede prestaties laten zien. We hebben in de openingsfase gezien hoe moeilijk het is tegen een ploeg met zoveel loopvermogen, die in defensief en tactisch opzicht uitstekend speelt en je in aanvallend opzicht telkens weer pijn kan doen', zei de Bayern-coach tegen Sky.

In de openingsfase kreeg Lyon immers de beste kansen. Memphis Depay schoot in het zijnet en Karl Toko-Ekambi raakte de paal. 'Die hebben we met het nodige geluk overleefd. Soms loopt het niet zo optimaal', erkende Flick dat Bayern goed wegkwam. 'Maar we zijn allemaal blij, we staan in de finale!' En dat daar speelde Serge Gnabry met de verlossende 1-0 een belangrijke rol in. 'Dat gaf ons zekerheid. Dat zijn dingen die hij in de training ook vaak doet. Hij heeft met beide benen een enorm goed schot.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Flick trok de nodige lessen uit het duel met Lyon, omdat Paris Saint-Germain met Neymar, Kylian Mbappé en Ángel Di María veel individuele klasse heeft. 'We weten dat Paris heel snelle spelers heeft. We zullen moeten kijken of we het defensief wat anders organiseren. De laatste tijd is onze grote kracht dat we de tegenstander onder druk zetten. Ik denk dat dit ons ook tegen Paris zal lukken, maar we weten dat we daarmee ook risico nemen. Vandaag hebben we in de openingsfase op sommige momenten slecht verdedigd.'

Kimmich
Dat erkende ook Joshua Kimmich. 'Lyon maakte het ons lastig zonder ons al te veel onder druk te zetten. We leden te veel balverlies en gelukkig voor ons waren ze niet in staat dat af te straffen. Uiteindelijk is dit verdiend, maar we hadden de wedstrijd ook kunnen verliezen.' Van grote vreugde in de kleedkamer was bij Bayern geen sprake. 'We hebben geen feestgevierd, we zijn al gefocust op de finale. We willen niet op onze lauweren rusten, daar is dit niet het moment voor.' Dat kan zondag, als Bayern de finale tegen PSG wint.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.