Bayern maakt einde aan slechte reeks tegen Dortmund

Na vijf opeenvolgende nederlagen heeft Bayern München weer eens gewonnen van landskampioen Borussia Dortmund: 2-1. Het leverde meteen de Duitse Supercup op.

Bayern maakt einde aan slechte reeks tegen Dortmund

Door de enkelblessure van Mario Gomez stond aankoop Mario Mandzukic (op de foto met Arjen Robben) aan de aftrap in de Allianz Arena. Al na zes minuten bekroonde de Kroaat zijn debuut met een doelpunt. Franck Ribéry voorzag Mandzukic (foto onder) na zes minuten met de buitenkant van zijn rechterschoen van een afgemeten voorzet.

Vijf minuten later stond Mandzukic aan de basis van de 2-0. Hij zag Arjen Robben diepgaan en bediende de Oranje-international met een steekpass. Robben stiftte oog in oog met Roman Weidenfeller op de paal, waarna Thomas Müller van dichtbij hard binnenschoot.

Bayern maakte in het vervolg van de eerste helft de dienst uit. Dortmund kwam tot geen enkele doelpoging en was geen schim van de kampioensploeg van vorig seizoen. Daar kwam na rust verandering in.

Plots legde BVB weer het herkenbare combinatievoetbal op de mat, wat al vlot tot mogelijkheden voor Robert Lewandowski en Marco Reus leidde. Het duurde echter tot de 75ste minuut totdat Dortmund loon naar werken kreeg, met de aansluitingstreffer van Lewandowski.

Nadat hij eerder van dichtbij op de vuisten van Manuel Neuer en de voeten van Phillipp Lahm was gestuit, schoot de Poolse spits ditmaal wel raak. Hij kreeg dan ook alle ruimte om vanaf ruim achttien meter de bal in de verre hoek langs de zich vergeefs strekkende Neuer te plaatsen.

In het laatste kwartier zette Dortmund nog alles op alles om de gelijkmaker te produceren. Invaller Julian Schieber schoot nipt voorlangs en de eveneens vanaf de bank begonnen Mario Götze zag een schot van dichtbij worden gekraakt door Bayern-verdediger Dante.

Omdat ook Arjen Robben met twee typerende acties – een dribbel naar binnen, gevolgd door een schot met zijn sterke linkerbeen – niet meer tot scoren kwam, bleef het bij 2-1. Zodoende pakte de Rekordmeister voor het eerst sinds 2010 weer een hoofdprijs. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's