Bayern München heeft zich gerevancheerd voor de pijnlijke Champions League-uitschakeling. Arminia Bielefeld werd het slachtoffer.

Arminia Bielefeld
0 - 3
Bayern München

Bayern München verdween dinsdag tot de eigen verrassing van het Champions League-podium. In alle onrust klonk als bezwerende opmerking dat nu alles moest worden gezet op het binnenslepen van de Duitse titel.

Tegen Arminia Bielefeld had de Beierse formatie al snel de goede koers gevonden. In de tiende minuut stond de 0-1 al op het scorebord. Na een voorzet werkte Jacob Laursen de bal met de buik in eigen doel. De VAR gumde vervolgens de opgestoken vlag wegens buitenspel weg.

Het was sowieso een eerste helft waarin de VAR een grote rol speelde. Masaya Okugawa zag een streep gaan door de gelijkmaker op advies van de videoarbiter, die op slag van rust juist alsnog groen licht gaf aan de aanvankelijk afgekeurde 0-2 van Serge Gnabry. In de tweede helft kreeg de Beierse overwinning  extra glans met een treffer van Jamal Musiala.

Door de zege kwam de Bayern-voorsprong op achtervolger Borussia Dortmund weer op negen punten, waardoor het volgende week met een zege op BVB de tiende titel op rij kan pakken. Arminia Bielefeld blijft door de nederlaag als nummer zeventien in de gevarenzone.