Bayern kan negende landstitel op rij ruiken na nieuwe misstap Leipzig

Reacties

Bayern München heeft dinsdagavond een grote stap richting de negende landstitel op rij gezet. Door een soevereine overwinning op Bayer Leverkusen bedraagt de voorsprong op RB Leipzig nu tien punten, met nog vier speelronden te gaan. Komend weekend kan het kampioenschap daardoor al een feit zijn.

Bayern kan negende landstitel op rij ruiken na nieuwe misstap Leipzig
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Drie dagen na de 3-2 zege op het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst kon Bayern opnieuw uitlopen op achtervolger RB Leipzig. De nummer twee van de Bundesliga liet vrijdag twee punten liggen tegen 1899 Hoffenheim (0-0) en verloor dinsdagavond van 1. FC Köln, waardoor Bayern de marge in een paar dagen tijd met vijf punten kon vergroten. En dat lukte tegen Leverkusen.

De oude club van Peter Bosz, die onder diens opvolger Hannes Wolf zeven punten uit de laatste drie duels pakte, keek in München al na dertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Eric Maxim Choupo-Moting opende de score nadat Lukas Hradecky nog had gered op een inzet van Thomas Müller en Joshua Kimmich maakte er met een geplaatst schot 2-0 van na wegwerken van Daley Sinkgraven.

Zo had Bayern de nog van zijn blessure herstellende Robert Lewandowski niet nodig. Choupo-Moting leek er halverwege de tweede helft ook 3-0 van te maken, maar stond buitenspel. Daardoor mocht Leverkusen nog hopen op een comeback. Karim Bellarabi raakte uit een lastige hoek ook nog de lat, maar Manuel Neuer kwam met de schrik vrij en Bayern lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan.

En dat terwijl het na afloop van het vorige competitieduel met Wolfsburg nog uitermate onrustig was, doordat trainer Hansi Flick bekendmaakte na dit seizoen te willen vertrekken. Binnen de lijnen dendert FC Hollywood echter onverminderd door. Komende zaterdag kan de landstitel al een feit zijn, als de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 ook drie punten oplevert.

1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

FC Köln knokt keihard tegen degradatie en deed in dat opzicht goede zaken, thuis tegen titelkandidaat RB Leipzig. Met voormalig PEC Zwolle-verdediger Kingsley Ehizibue in de basis nam de thuisploeg direct na rust de leiding, via clubicoon Jonas Hector. In de 59ste minuut maakten de bezoekers vervolgens gelijk, via Amadou Haidara.

Dat leek voor RB Leipzig de aanzet tot een comeback, maar nauwelijks een minuut na de 1-1 stond het alweer 2-1, via wederom Hector. Daar bleef het ook bij, mede omdat de ingevallen Justin Kluivert in de slotfase nog de paal raakte. Door de nederlaag van de nummer twee (en de hierboven beschreven zege van Bayern München) kan Der Rekordmeister de titel ruiken.

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
2 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Eintracht Frankfurt lijkt zich langzaam maar zeker écht op te kunnen gaan maken voor Champions League-voetbal. Martin Hinteregger schoot de thuisploeg tegen FC Augsburg kort voor rust op 1-0, waarna André Silva na een uurtje de voorsprong verdubbelde en direct de einstand bepaalde. Die Adler staan nu behoorlijk stevig in de topvier.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.