Bayern hard onderuit, HSV en Werder naderen

Na het 2-2 gelijkspel tegen Bolton Wanderers in het UEFA Cup-toernooi was het gemor niet van de lucht bij Bayern München. De crisissfeer werd allen nog maar vergroot door VfB Stuttgart. Hamburger SV en Werder Bremen naderden de koploper tot één punt.

VfB Stuttgart-Bayern München 3-1Coach Ottmar Hitzfeld had de basis van Bayern weer eens door elkaar gehusseld. Zo begonnen Mark van Bommel, Miroslav Klose en Bastian Schweinsteiger op de bank. De wisselingen deden de koploper op bezoek in Stuttgart bepaald geen goed.

Bij rust stond het al 3-0 voor regerend kampioen Stuttgart. Alle drie goals ontstonden na aanvallen vanaf de linkerflank. Mario Gomez (foto boven) vormde met twee intikkers twee keer het eindstation. Yildiray Bastürk was tussendoor de maker van de 2-0 met een schot van buiten het strafschopgebied.

Na rust werd het leed voor Bayern vergroot door een directe rode kaart voor Lucio, die een elleboogstoot had uitgedeeld aan Magnin. Luca Toni zorge in de slotfase nog wel voor 3-1.

Schalke 04-Hamburger SV 1-1Hamburger SV liet de kans op de koppositie weliswaar liggen, maar de manschappen van coach Huub Stevens konden tevreden zijn met het gelijkspel bij Schalke. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder in een harde wedstrijd die zich kenmerkte door veel overtredingen.

De doelpunten kwamen niet toevallig voort uit standaardsituaties. Schalke kwam al vroeg op 1-0 nadat de bal na een vrije trap via de schouder van Mladen Krstajic en het hoofd van Vincent Kompany achter doelman Frank Rost verdween. HSV maakte nog voor rust gelijk via Ivica Olic, die vallend raak kopte nadat Paolo Guerrero de bal net aan had binnengehouden.

Joris Mathijsen en Rafael van der Vaart begonnen bij de gasten in de basis, terwijl Romeo Castelen als invaller binnen de lijnen kwam. Van der Vaart was een aantal malen dichtbij een doelpunt. In de eerste helft tikte de aanvoerder de bal net naast en in de tweede helft tikte Schalke-doelman Manuel Neuer de bal uit de kruising na een van richting veranderd schot van Van der Vaart. Werder Bremen-Karlsruher SC 4-0Na een zwakke seizoensstart is Werder Bremen weer helemaal terug. Na de 4-0 zege tegen Karlsruher SC bedraagt de achterstand van de thuisclub op koploper Bayern München nog maar één punt.

Diego was weer eens de grote man bij Werder. Na een combinatie met Hugo Almeida zorgde de Braziliaan met een harde knal via de lat voor 1-0. De spelmaker nam ook de 2-0 voor zijn rekening door vlak voor rust een counter af te ronden. Via kopballen van Almeida en Naldo liep de thuisclub uit naar een ruime zege.

Hertha BSC-Hannover 96 1-0Hannover kon niet bijblijven in de top van de Bundesliga. In Berlijn liep de ploeg van bankzitter Arnold Bruggink in de slotfase tegen een nederlaag op. André Lima schonk de thuisclub de winst door in de 87ste minuut op gelukkige wijze een voorzet van Malik Fathi binnen te tikken.

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 1-1Dortmund kan de grauwe middenmoot maar niet ontstijgen. Ook thuis tegen Frankfurt kwam de ploeg niet tot winst. BVB kon met veel moeite een kopdoelpunt van Ionnis Amanatidis ongedaan maken. Florian Kringe benutte tien minuten voor tijd een rebound: 1-1.

Hansa Rostock-Energie Cottbus 3-2In de kelder van de Bundesliga deed Hansa Rostock goede zaken door concurrent Energie Cottbus te verslaan. Enrico Kern werd matwinner voor de thuisclub door alle drie goals voor zijn rekening te nemen. De 2-1 van zijn voet viel een minuut na de gelijkmaker van Vragel da Silva. Ervin Skela bepaalde de eindstand in de laatste minuut nog op 3-2.