Bayern haalt Ribéry-scenario uit de kast voor Lewandowski na flirt met Real

Reacties

Bayern München kan zaterdag tegen Borussia Dortmund de volgende titel grijpen. Met name voor Robert Lewandowski is het een bijzonder treffen.

Bayern haalt Ribéry-scenario uit de kast voor Lewandowski na flirt met Real

Lewandowski maakte in 2014 de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern München. De Poolse spits liet een stevige erfenis achter, want in 187 officiële duels voor BVB scoorde hij 103 keer en bereidde hij 43 doelpunten voor. Het komt neer op gemiddeld meer dan één treffer per twee wedstrijden. Dat Lewandowski transfervrij overstapte naar de concurrent maakte de pijn in Dortmund des te groter.

Inmiddels heeft hij in Beierse dienst bijna evenveel wedstrijden op de teller staan. Nog drie duels voor Der Rekordmeister en Lewandowski heeft ook 187 duels voor Bayern op zijn naam staan. En hij kan nog betere cijfers overleggen. Wat het aantal assists betreft loopt hij wat achter in vergelijking met zijn tijd in Dortmund (34 bij Bayern). Maar zijn scoringsdrift is in Beierse dienst alleen maar groter geworden. Met 142 treffers in 184 duels staat hij op een middelde van 0,77 treffer per wedstrijd tegen 0,55 namens Dortmund.

In de eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund van dit seizoen maakte Lewandowski de tweede van drie Bayern-treffers (1-3).
In de eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund van dit seizoen maakte Lewandowski de tweede van drie Bayern-treffers (1-3).

Voor Lewandowski ligt er zondag extra druk op zijn schouders. Zijn naam doet nadrukkelijk de ronde als toekomstige spits van Real Madrid. Dat hij een andere zaakwaarnemer (Pini Zahavi) in de arm heeft genomen die goede contacten heeft in de Spaanse hoofdstad, was een vruchtbare voedingsbodem voor meer speculaties. Lewy zou volgens het Spaanse AS de Beierse clubleiding hebben gevraagd mee te werken.

Dat bericht uit Spanje staat in schril contrast met de berichten die deze week uit München kwamen. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge maakte in gesprek met Kicker duidelijk dat de deur niet eens op een kier staat. 'Ik ga graag de weddenschap aan dat Robert ook komend seizoen honderd procent zeker bij Bayern zal spelen.'

De oud-international maakte de vergelijking met Franck Ribéry, die in 2008 door Chelsea werd begeerd. 'Er lag een waanzinnig bod', herinnerde Rummenigge zich. De transfersom van tachtig miljoen plus verdediger José Bosingwa kon Bayern niet verleiden. Ribéry kreeg het etiket niet te koop opgeplakt, waarmee ook de boodschap aan de concurrentie werd overbracht dat niemand tegen de zin van Bayern vertrekt uit München.

Die boodschap draagt Bayern ook uit met betrekking tot Lewandowski. Zijn cijfers in Beierse dienst bewijzen het gelijk van de Duitse grootmacht, zoals die ook een sterk argument zijn voor clubs als Real Madrid om Lewy in de gelederen te hebben. Zaterdag volgt mogelijk het volgende argument.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.