Lewandowski weer eens van onschatbare waarde voor Bayern

Bayern München heeft in de Bundesliga uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In eigen huis won het van hekkensluiter 1. FC Köln. In de zestiende speelronde van de Bundesliga waren ex-Eredivisiespitsen op dreef en was Karim Rekik belangrijk bij Hertha BSC.

Bayern München - 1. FC Köln 1-0
Na het gelijkspel van RB Leipzig dinsdagavond wist Bayern München dat het zijn voorsprong in de Bundesliga nog verder kon uitbreiden. Tegen de hekkensluiter mocht dat dan ook geen probleem zijn, maar niets was minder waar voor Der Rekordmeister. Na de trainerswissel vorige week bij 1. FC Köln is het geloof weer teruggekeerd bij de ploeg en de laagvlieger bleek zodoende een moeilijke horde voor de koploper.

Pas na een klein uur spelen brak Bayern de ban en wie anders dan Robert Lewandowski nam het doelpunt namens de thuisploeg voor zijn rekening. Een lange bal van David Alaba werd teruggekopt door Thomas Müller en door de Poolse spits van dichtbij binnengetikt. Het was de vijftiende goal van Lewandowski, waarmee hij bovenaan staat in het topscorers klassement in Duitsland. De goal bleek tevens de beslissende in de wedstrijd, waardoor Bayern nu al een voorsprong heeft van negen punten.

Schalke 04 - FC Augsburg 3-2
Doordat de subtop in Duitsland dusdanig groot is, was het duel tussen de nummer vier en negen op de ranglijst belangrijk voor de bovenste plekken in de Bundesliga. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste in een wedstrijd die ze al veel eerder hadden moeten beslissen. Door de overwinning stijgt Schalke naar de tweede plek.

Vlak voor rust kwam Schalke dankzij een heerlijke goal op voorsprong. Een lage voorzet werd door spits Franco di Santo prachtig achter het standbeen in de verre hoek gestuurd. Twee minuten na de theepauze werd de score al verdubbeld. Naldo kopte de bal uit een corner spijkerhard richting de goal van Augsburg-doelman Marvin Hitz, maar de bal werd van dichtbij nog aangetikt door Guido Burgstaller, waardoor de keeper kansloos was.

Augsburg knokte zich vervolgens via goals van Caiuby en Michael Gregoritsch verrassend terug in de wedstrijd, maar een penalty zeven minuten voor tijd van Daniel Caligiuri bracht de ploeg uit Gelsenkirchen toch nog de overwinning.

Hertha BSC - Hannover 96 3-1
Hertha BSC heeft de degradatiezone achter zich gelaten. Salomon Kalou deed namelijk weer eens van zich spreken in Berlijn. De ex-Feyenoorder kopte, al dan niet in buitenspelpositie, al vroeg in de wedstrijd van dichtbij de 1-0 binnen. En nog voor het rustsignaal maakte de spits ook zijn tweede. Karim Rekik was ditmaal de aangever. Het waren alweer de vijfde en zesde goal van dit seizoen voor de Ivoriaan.

Via Ilhas Benou deden de bezoekers nog wat terug, maar Jordan Torunarigha maakte aan alle onzekerheid een eind door een paar minuten voor tijd de beslissende 3-1 voor zijn rekening te nemen.

1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 1-0
De Bundesliga-avond begon om 18:30 uur in Hoffenheim, waar de thuisploeg uitstekende zaken deed op de ranglijst. Een speler die drie jaar geleden nog aan de lopende band scoorde namens Heracles Almelo en SC Heerenveen groeide uit tot matchwinner. Thuis tegen VfB Stuttgart bewees Mark Uth zijn team een goede dienst door tien minuten voor tijd op aangeven van Pavel Kaderábek de beslissende goal voor zijn rekening te nemen. Het was alweer de achtste goal van het seizoen voor de 26-jarige spits.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-0
Lucas Alario opende al vroeg de score voor Bayer Leverkusen in het duel met Werder Bremen. Een voorzet belandde via een verdediger wat gelukkig voor zijn voeten, waarna de spits van dichtbij niet meer kon missen. Het bleek de beslissende goal in een wedstrijd waarin verder niet zo veel meer gebeurde. Door de overwinning stijgt Leverkussen naar de vierde plek. Werder blijft in de onderste regionen bivakkeren.