Bayern geeft Nagelsmann opdracht voor Zirkzee mee

Reacties

Oliver Kahn is erg te spreken over de huidige selectie van Bayern München. De kersverse CEO verwacht daarbij ook het een en ander van Joshua Zirkzee, die terugkeert van een verhuurperiode.

Bayern geeft Nagelsmann opdracht voor Zirkzee mee
© Pro Shots

De twintigjarige Zirkzee maakte in december 2019 zijn debuut in het eerste elftal van Bayern en scoorde tijdens zijn eerste optreden in de Bundesliga met zijn eerste balcontact tegen SC Freiburg. Het zorgde voor hoge verwachtingen rondom de Nederlander, die het seizoen afmaakte als de stand-in van Robert Lewandowski. Hij scoorde nog tegen VfL Wolfsburg, 1899 Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach.

Vorig jaar trok Bayern Eric Maxim Choupo-Moting aan, waarna Zirkzee daalde in de pikorde. De aanvaller kwam nog maar nauwelijks aan de bak en liet zich in januari verhuren aan Parma. In Italië kwam hij door blessureleed niet verder dan vier wedstrijden. Omdat Bayern onlangs ook nog het contract van Choupo-Moting verlengde, leek het voor Zirkzee een lastig verhaal te gaan worden.

Kahn ziet echter zeker nog toekomst in de Nederlander. 'Ik ben erg overtuigd van onze selectie', zei de oud-doelman maandag tijdens een persconferentie. 'We hebben ook Zirkzee en Chris Richards nog terug van verhuurperiodes. Ik heb spelers die terugkeren vaak een ontwikkeling zien doormaken die vooraf niet verwacht werd. Dit is ook wat we verwachten van Julian Nagelsmann: dat hij zulke spelers naar een nieuw niveau brengt.'

Bayern nam afscheid van clubiconen Jérôme Boateng, Javi Martínez en David Alaba, terwijl daar alleen Dayot Upamecano en de nog onbekende Omar Richards voor terugkwamen. Het lijkt te weinig, maar Kahn is tevreden. 'We hebben ons huiswerk op tijd afgerond. Onze ploeg staat er op dit moment zeer goed voor', beweerde de directeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.