Contractnieuws Bayern lijkt slecht nieuws voor Zirkzee

Reacties

Bayern München gaat langer door met Eric Maxim Choupo-Moting. De stand-in voor Robert Lewandowski heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd, tot medio 2023.

Contractnieuws Bayern lijkt slecht nieuws voor Zirkzee
© Pro Shots

De 32-jarige Choupo-Moting kwam vorig jaar over van Paris Saint-Germain en speelde in het afgelopen seizoen 32 wedstrijden, voornamelijk als invaller. De routinier was daarin goed voor negen doelpunten. Bayern is tevreden over de inbreng die Choupo-Moting heeft gehad en besloten om hem langer aan boord te houden. De spits heeft voor twee seizoenen bijgetekend.

Dat lijkt geen goed nieuws te zijn voor Joshua Zirkzee. De twintigjarige Nederlander was voor de komst van Choupo-Moting nog de stand-in voor topscorer Lewandowski, maar moest afgelopen zomer een stapje terug doen. Zirkzee werd voor de tweede seizoenshelft verhuurd aan Parma, waar hij mede door blessureleed echter maar vier wedstrijden voor speelde.

Zirkzee keert voor het nieuwe seizoen terug bij Bayern en hoopte weer een kans te krijgen als de eerste vervanger van Lewandowski. Nu het contract van Choupo-Moting is verlengd, lijkt dat er echter niet in te zitten. Zirkzee ligt nog voor twee seizoenen vast in de Allianz Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.