'Bayern gaat toch weer transfermarkt op na nieuwe blessuregevallen'

Reacties

De blessurezorgen bij Bayern München worden alsmaar groter. Volgens Duitse media ziet trainer Thomas Tuchel richting het competitieduel met FC Augsburg van komende zaterdag ook Konrad Laimer en Joshua Kimmich nog wegvallen. En dus lijkt de regerend kampioen toch weer de transfermarkt op te gaan.

'Bayern gaat toch weer transfermarkt op na nieuwe blessuregevallen'
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Tuchel meldde na het competitieduel van afgelopen woensdag met Union Berlin al dat al dat Dayot Upamecano een dijbeenblessure heeft opgelopen. De Franse verdediger zal meerdere weken aan de kant staan. 'Het lijkt wel alsof er een vloek op rust', zei Tuchel, doelend op de eerdere blessures bij Matthijs de Ligt, Min-Jae Kim en Upamecano.

Tuchel zou zomaar eens gelijk kunnen hebben, want later bleek dat ook Laimer en Kimmich niet ongeschonden uit de strijd zijn gekomen. De Oostenrijkse middenvelder, die de laatste weken als rechtsback speelde, staat zes tot acht weken aan de kant door een peesblessure. En Kimmich is door een lichte blessure ook niet inzetbaar tegen Augsburg.

Zo houdt Tuchel amper nog verdedigers over. Door de deelname van Noussair Mazraoui aan de Afrika Cup met Marokko zit er momenteel geen enkele speler in de selectie die als rechtsback uit de voeten kan. Omdat Kim nog weg is vanwege de Azië Cup, zijn De Ligt en winteraanwinst Eric Dier de enige fitte centrale verdedigers in de selectie.

Transfer?
Volgens Sky Deutschland waagt Bayern nu een poging om rechtsback Sacha Boey los te weken bij Galatasaray. De Duitse recordkampioen had eerder de pijlen gericht op Nordi Mukiele en Kieran Trippier. Vanwege de eisen van Paris Saint-Germain en Newcastle United besloot de clubleiding uiteindelijk dat het beter was het geld op zak te houden.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.