Bayern doet na mislopen Dest zaken met Olympique Marseille

Reacties

Bayern München ziet niet bepaald stil op Deadline Day. Na Eric Maxim Choupo-Moting en Douglas Costa heeft de winnaar van de Champions League ook Bouna Sarr nog aangetrokken. De 28-jarige rechtsback komt over van Olympique Marseille.

Bayern doet na mislopen Dest zaken met Olympique Marseille
© Pro Shots

Met het aantrekken van de Fransman heeft Bayern alsnog zijn gewenste rechtsback in huis gehaald. Sergiño Dest was de eerste keus, maar de Ajacied gaf de voorkeur aan een transfer naar Barcelona. En dus moest de recordkampioen van Duitsland doorschakelen en viel de keuze uiteindelijk op Sarr, die een vierjarig contract tekent en zo'n tien miljoen euro kostte.

Sarr stond al sinds 2015 onder contract bij Marseille en was volgens Franse media eigenlijk niet van plan om te vertrekken bij de Franse grootmacht, nu die dit seizoen uitkomt in de Champions League. De interesse van Bayern bracht verandering in zijn plannen. In München met de voormalig jeugdspeler van Olympique Lyon gaan concurreren met landgenoot Benjamin Pavard.

Sarr speelde sinds zijn komst in 2015 181 officiële duels voor Marseille en is behalve ervaren ook veelzijdig gezien zijn verleden als vleugelaanvaller. Voor trainer André Villas-Boas betekent zijn vertrek dan ook een aderlating, maar de Portugees krijgt er wel een speler voor terug. Middenvelder Michaël Cuisance (20) komt als onderdeel van de deal op huurbasis over van Bayern.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.