'Bayern bereid 100 miljoen euro te betalen voor nieuwe spits'

Reacties

De kwaliteiten van Robert Lewandowski worden in Spanje momenteel even betwijfeld, maar bij Bayern München zijn ze er inmiddels wel achter dat de vorige zomer vertrokken Pool een gat achterliet dat nog niet gevuld is.

'Bayern bereid 100 miljoen euro te betalen voor nieuwe spits'
© Pro Shots

Een centrumspits van onbetwiste wereldklasse, daar ontbreekt het nu aan bij de koploper van de Bundesliga. Verschillende bronnen in Duitsland melden dat er iets aan gedaan zal worden: na de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City gaan algemeen directeur Oliver Kahn, technisch directeur Hasan Salihamidzic en trainer Thomas Tuchel eens met elkaar zitten om te praten over wie het moet zijn.

Als de berichtgeving van bij onze oosterburen klopt, is er zo'n honderd miljoen euro beschikbaar om een spits mee te kopen. Harry Kane is geen reële optie voor Der Rekordmeister, er worden wel drie andere kandidaten genoemd. Randal Kolo Muani lijkt de beste papieren te hebben, al is het niet zo dat de Franse aanvalsleider van Eintracht Frankfurt voor een schijntje gekocht kan worden. Hij zou meer dan die honderd miljoen moeten kosten.

De Beierse grootmacht is – zoals eigenlijk iedereen – ook gecharmeerd van Victor Osimhen van Napoli. Aurelio De Laurentiis, president van de aanstaand kampioen van de Serie A, zou zijn spits pas willen verkopen voor een bedrag dat ver boven het beschikbare spitsenbudget van honderd miljoen zou uitkomen. Daarmee lijkt de Nigeriaan geen optie.

Gonçalo Ramos zou dat wél kunnen zijn. Bayern München staat op goede voet met zaakwaarnemer Jorge Mendes, en de spits van Benfica zou een stuk goedkoper zijn dan de andere opties. De Portugezen hebben evenwel een goedgevulde clubkas: Roger Schmidt zag Enzo Fernández deze winter voor een astronomische som vertrekken naar Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.