Bayer Leverkusen is het helemaal kwijt: bestuur spreekt steun voor Bosz uit

Reacties

Voor Peter Bosz dreigt het een verloren seizoen te worden bij Bayer Leverkusen. Zijn ploeg stelt de laatste weken hevig teleur en werd donderdag uitgeschakeld in de Europa League. Simon Rolfes, de technisch directeur van Leverkusen, benadrukt dat er niet wordt gedacht aan een trainerswissel.

Bayer Leverkusen is het helemaal kwijt: bestuur spreekt steun voor Bosz uit
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 2
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Leverkusen speelde een geweldige eerste seizoenshelft en stond voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop (1-2 nederlaag tegen Bayern München) nog bovenaan in de Bundesliga. In het nieuwe jaar is de ploeg van Bosz echter hard bezig om al dit goede werk teniet te doen. Van de dertien wedstrijden die Leverkusen speelde in 2021, won het team er maar drie.

© Pro Shots

Leverkusen viel door de slechte resultaten al uit de topvier in de competitie en werd in het Duitse bekertoernooi uitgeschakeld door Rot-Weiss Essen, actief in de 4. Liga. Nu zit ook het Europa League-avontuur erop. Leverkusen verloor donderdag voor de tweede keer van het Zwitserse Young Boys en (0-2) en dus wijst alles erop dat Bosz ook dit seizoen weer geen prijs zal gaan pakken.

'Je moet eerlijk zijn: over twee wedstrijden gezien was Young Boys beter dan wij', zei Bosz voor de camera van RTL. 'Het is nu even moeilijk, maar vrijdag moeten we de knop weer omzetten en ons voorbereiden op de wedstrijd tegen SC Freiburg van komend weekend.'

Van de laatste acht wedstrijden won Leverkusen alleen van VfB Stuttgart en de druk op Bosz neemt dan ook toe. De positie van de trainer wankelt echter niet, claimt technisch directeur Rolfes. 'Een trainerswissel is voor ons geen optie', zei de bestuurder tegen Kicker. Ook algemeen directeur Rudi Völler sprak zijn steun uit. Hij wees naar de geweldige eerste seizoenshelft en dat Bosz toen juist nog veel complimenten had ontvangen.

De Nederlandse trainer is vol vertrouwen dat de ommekeer snel zal komen. 'De twijfels groeien niet, de vastberadenheid binnen de ploeg is er. We moeten dit omdraaien en dat kan alleen door hard te werken als team. Dat gaan we doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.