Bassey maakt zich direct populair bij Fulham-fans met winnende treffer

Calvin Bassey heeft zich zaterdag meteen populair gemaakt bij de fans van Fulham. De van Ajax overgekomen verdediger maakte de winnende treffer in het oefenduel met 1899 Hoffenheim (2-1).

Bassey debuteerde eerder deze week al in het oefenduel met Chelsea. Toen kon de Nigeriaanse international als invaller niet voorkomen dat Fulham met 2-0 verloor, maar maakte hij wel een goede indruk op manager Marco Silva.

Vijf dagen later begon Bassey in de basis en leverde hij een belangrijke bijdrage aan de oefenzege op Hoffenheim. In de 73ste minuut kopte de linkspoot bij de eerste paal raak uit een corner. Tien minuten later ging Bassey onder luid applaus naar de kant.

Fulham was vlak na rust al op voorsprong gekomen door een goal van een van de andere aanwinsten. De Mexicaanse spits Raúl Jiménez scoorde uit een voorzet van Antonee Robison. Enkele minuten later tekende Grischa Prömel voor de 1-1.

Dankzij Bassey sloot Fulham de voorbereiding toch nog af met een overwinning. Volgende week zaterdag is Everton de eerste tegenstander in de Premier League van de Londenaren, waar ook ex-Ajacied Kenny Tete zaterdag in de basis startte.