Bassey maakt direct indruk bij Fulham: 'Hij deed het perfect'

Calvin Bassey heeft bij zijn officieuze debuut voor Fulham meteen een goede indruk achtergelaten. Manager Marco Silva was na afloop van de nederlaag tegen Chelsea (2-0) enthousiast over de van Ajax overgenomen verdediger.

Amper twee dagen na het afronden van zijn transfer kreeg Bassey in de tweede helft van het duel met de stadgenoot zijn kans. Fulham stond op dat moment al op de 2-0 achterstand, tot ontevredenheid van Silva. 'Het was helemaal geen goede eerste helft. We kregen twee doelpunten tegen na slordig verdedigen. De organisatie stond niet goed en we hadden geen controle over de wedstrijd.'

Na de entree van Bassey kreeg Fulham plots grip op Chelsea. Silva was blij met het spel van zijn nieuwe verdediger, vertelde hij via de clubkanalen. 'Het waren zijn eerste 45 minuten. Ik vertelde hem dat ik geen briljante of buitengewone dingen van hem hoefde te zien. Ik wilde dat hij eenvoudig begon, zodat hij wat vertrouwen kreeg. En dat deed hij perfect.'

'Als hij zijn teamgenoten nog beter leert kennen, de patronen en principes kent, dan kan hij nog meer laten zien. Ook aan de bal', sprak Silva. Bassey maakte indruk dankzij een paar ferme ingrepen, terwijl hij diverse keren een ploeggenoot te hulp schoot. En zo kon de miljoenenaankoop Silva zeer bekoren. 'Hij is een hele sterke jongen. Het is een kwestie van tijd voor hij volledig ingepast is.'