Ajax bevestigt vertrek Bassey naar Fulham

Reacties

Ajax heeft het vertrek van Calvin Bassey naar Fulham bevestigd. De verdediger is voor 22,5 miljoen euro verkocht aan de Premier League-club. Dat betekent dat de Amsterdammers slechts een minimaal verlies lijden op de aankoop van 23 miljoen euro. 

Ajax bevestigt vertrek Bassey naar Fulham
© Pro Shots

Het was al een tijdje duidelijk dat Bassey (23) naar Fulham zou gaan. De clubs bereikten vlug een akkoord over de transfervoorwaarden; vervolgens moest Bassey zelf nog overtuigd worden. Uiteindelijk lukte dat, waarna de verdediger medisch gekeurd werd door Fulham. Hij ging al niet mee met Ajax op trainingskamp naar Beieren.

Zo blijft het voor Bassey bij slechts één seizoen Ajax. De Nigeriaanse international werd vorig jaar voor veel geld overgenomen van Rangers FC, maar werd in Amsterdam vaker beschimpt dan bewierookt. Onder interim-trainer John Heitinga belandde Bassey op de bank.

Maurice Steijn zag in Bassey ook geen vaste basisspeler voor Ajax en dus scheiden nu de wegen. De mandekker kwam tot 39 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarvan 25 in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.