Baskische triomf op het veld van kansen missend Atlético

Reacties

Athletic Bilbao heeft na de heenwedstrijd van woensdagavond de beste papieren voor een plek in de finale van de Copa del Rey. De Baskische ploeg won in de hoofdstad van Spanje met 1-0 van Atlético Madrid. Een strafschop van Alex Berenguer maakte het verschil.

Baskische triomf op het veld van kansen missend Atlético
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Een domme, lompe overtreding van Reinildo leverde die strafschop op. Berenguer stuurde Jan Oblak de verkeerde hoek in en opende de score, tegen de verhouding in. Memphis Depay kreeg in het vervolg van de eerste helft de beste kans op 1-1, Aitor Paredes blokkeerde de inzet van de Nederlander. Zo ging de ploeg van Diego Simeone met een achterstand naar de kleedkamer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een uur had het nog erger kunnen worden: Unai Gómez stelde Oblak op de proef, uit de rebound raakte Asier Villalibre het zijnet. Daarna kwam Samuel Lino aan bod voor de thuisploeg. Eerst met een schot voorlangs, daarna met een pass op Antoine Griezmann, die van dichtbij geen doel wist te treffen. Ook een kopbal van Álvaro Morata kon niks uitrichten. De spits kreeg in blessuretijd een penalty, maar na lang onderzoek had hij een teenlengte buitenspel gestaan, dus het cadeautje moest ongeopend worden ingeleverd. Het bleef bij 0-1, zodoende.

In de Copa del Rey gaan de halve finales over twee wedstrijden, dus het is nog niet verloren voor Los Colchoneros. Wel is duidelijk dat er op 29 februari een gigantische opdracht wacht in San Mamés, de Baskische vuurtempel waarin Athletic doorgaans een stuk moeilijker te kloppen is dan bij uitwedstrijden. De winnaar speelt in de finale tegen Real Sociedad of Mallorca. Een Baskische derby is dus mogelijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.