Basisrentree Memphis draait uit op teleurstelling, Ocampos maakt wereldgoal

De terugkeer van Memphis in de basiself van Atlético Madrid heeft anders uitgepakt dan gehoopt. Door een rode kaart van Stefan Savic haalde Diego Simeone de Nederlander nog voor rust naar de kant. Met tien man verslikte Atlético zich in de blessuretijd in Getafe. Mede dankzij een werelddoelpunt van Lucas Ocampos won Sevilla eindelijk weer eens.

Atlético Madrid
3 - 3
Getafe
Getafe

Simeone beloonde Memphis met zijn eerste basisplaats in bijna vier maanden tijd. De Nederlander vormde een voorhoede met Antoine Griezmann, maar zou het rustsignaal niet halen. Dat was te wijten aan Savic, die vijf minuten voor het einde van de eerste helft tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Simeone slachtofferde Memphis en bracht verdediger César Azpilicueta binnen de lijnen.

Toch maakte Griezmann nog voor rust het verschil voor Atlético (1-0, bekijk doelpunten hieronder). De bezoekers knokten zich terug en kwamen via Borja Mayoral (ex-Real Madrid) langszij. Door doelpunten van Álvaro Morata en opnieuw Griezmann leek Atlético de wedstrijd te beslissen. Met zijn tweede van de avond kroonde de Fransman zich tot topscorer aller tijden van Atlético (3-1).

Atlético passeert Barcelona
Met de aansluitingstreffer maakte Óscar Rodríguez het in de slotfase nog spannend (3-2). Normaal gesproken beheerst Atlético de kunst om een wedstrijd dood te maken, maar dat zou dit keer niet lukken. De VAR constateerde een handsbal van Rodrigo Riquelme, waarna de bal op de stip ging. Mayoral bleef ijskoud en deelde Atlético een enorme dreun uit (3-3).

Door het gelijkspel klimt Atlético weliswaar op doelsaldo over Barcelona naar de derde plaats, maar de achterstand op koploper Girona bedraagt inmiddels negen punten.

Sevilla

Tien wedstrijden op rij wist Sevilla niet te winnen in La Liga. Dat kostte zowel José Luis Mendilibar als Diego Alonso de kop. In de Andalusische derby met Granada debuteerde Quique Sánchez Flores dinsdag als hoofdcoach en prompt lukte het Sevilla weer eens om een overwinning bij te schrijven (0-3).

Dat was te danken aan doelpunten van Adria Pedrosa, Ocampos en Sergio Ramos. Het doelpunt van Ocampos was er eentje om in te lijsten. De voormalig Ajacied probeerde het van grote afstand en passeerde Andre Ferreira met een kiezelhard schot. Door de zege neemt Sevilla afstand van de degradatiezone. De voorsprong op nummer achttien Celta de Vigo bedraagt drie punten.