Basisdebutant Amrabat na 'perfecte avond': 'Sta zelfs op doel als het moet'

Reacties

Sofyan Amrabat kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn basisdebuut bij Manchester United. De middenvelder deed dinsdagavond op Old Trafford een uur mee in de gewonnen League Cup-wedstrijd tegen Crystal Palace.

Basisdebutant Amrabat na 'perfecte avond': 'Sta zelfs op doel als het moet'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Amrabat debuteerde vier dagen geleden met een korte invalbeurt tegen Burnley en kreeg dinsdagavond als linksback een basisplaats van manager Erik ten Hag. De Nederlandse trainer was na afloop tevreden over het eerste optreden van de Marokkaans international als basiskracht.

Dat Amrabat op een voor hem wat vreemde positie startte, maakte de ex-speler van onder andere FC Utrecht en Feyenoord niets uit. 'Het was een perfecte avond', zei Amrabat tegen Sky Sports. 'We hebben goed gespeeld en nog belangrijker, we hebben met 3-0 gewonnen. Sinds ik een kleine jongen was heb ik heel hard gewerkt om tot hier te komen. Het is geweldig om nu het shirt van United te mogen dragen. Echt geweldig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik zei tegen de manager dat hij mij overal op het veld kan inzetten, zelfs op doel als het moet. Ik speelde nu als linksback, maar in die rol kon ik ook doorschuiven naar het middenveld. Ik kom graag aan de bal. Ik ben natuurlijk geen echte linksback die langs de zijlijn rent, maar op mijn manier heb ik het team kunnen helpen', aldus Amrabat.

De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Fiorentina, wil in de komende weken stappen gaan maken bij United. 'Ik ben nog niet topfit, maar dat is ook niet gek omdat ik door een blessure geen goede voorbereiding op dit seizoen heb gehad. Ik heb de voorbije weken wel hard getraind om hier nu te staan. Wanneer ik wedstrijden blijf spelen, zal ik fitter en sterker worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.