Basile: 'Voor Riquelme maak ik een uitzondering'

Nog geen minuut gespeeld bij Villarreal, maar waarschijnlijk wél gewoon in de basis van de Argentijnse nationale ploeg. Bondscoach Alfio Basile heeft een onbegrensd vertrouwen in Juan Roman Riquelme.

Basile: 'Voor Riquelme maak ik een uitzondering'

'Ik ben altijd een liefhebber geweest van het spel van Roman en dat ben ik nog steeds', legde Basile uit. 'Hij is anders dan de andere spelers. Geen enkele speler is weliswaar onmisbaar, maar hij is erg belangrijk voor het nationale elftal. Daarom laat ik hem ook niet vallen. Zijn situatie vraagt om het maken van een uitzondering.'

Basile doelt op het feit dat Riquelme in de clinch ligt met zijn coach bij Villarreal, Manuel Pellegrini. De Chileense oefenmeester wenst geen gebruik meer te maken van de 42-voudig Argentijns international.

Tijdens het afgelopen seizoen werd Riquelme voor zes maanden verhuurd aan Boca Juniors, waar hij prompt de stuwende kracht was achter het winnen van de Copa Libertadores.

Ook bij de nationale ploeg was Riquelme afgelopen zomer goed op dreef. Mede door zijn inbreng bereikten de Argentijnen de finale van het toernooi om de Copa América, waarin Brazilië met 3-0 te sterk bleek.

Komende week staan voor de ploeg van Basile de eerste twee duels op het programma die moeten leiden tot deelname aan het WK in 2010. Chili en Venezuela zijn de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen