Riquelme en Dani Alves verliezen transferstrijd

Juan Román Riquelme en Daniel Alves moeten het voorlopig nog even uitzingen bij de club die ze liever hadden verlaten. Riquelme's bluf levert hem mogelijk een half jaar zonder werk op, terwijl Dani Alves de gunst van de eigen aanhang opnieuw moet veroveren.

Riquelme en Dani Alves verliezen transferstrijd

Riquelme kon rekenen op veel interesse. Tal van clubs meldden zich voor hem, zonder resultaat. De Argentijnse spelmaker van Villarreal, waar hij niet meer gepruimd wordt door de clubleiding, wil alleen naar Boca Juniors, maar de club uit Buenos Aires kreeg zijn transfer financieel niet rond.

Daniel Alves weigerde in de voorronde van de Champions League uit te komen voor Sevilla. Op die manier zouden Chelsea en Real Madrid, de clubs die het meest serieus op hem aasden, hem dit seizoen in Europa nog volledig kunnen inzetten.

De prijs die Sevilla voor de 24-jarige Braziliaans international vragen - naar verluidt zo'n 36 miljoen euro - was de Londenaren en Madrilenen te gortig. Sevilla-voorzitter José Maria del Nido hoopt dat de aanhang van de Andalusiërs Alves snel weer in de armen sluit. 'Hij verdient dezelfde behandeling als zijn ploeggenoten', aldus Del Nido.

Bekijk hier al onze video's