Basel en Van Wolfswinkel tanken vertrouwen richting Vitesse

Reacties

Marcel Koller heeft een uitstekend debuut achter de rug als trainer van FC Basel. Mede dankzij een treffer van Ricky van Wolfswinkel werd Grasshoppers verslagen, waardoor de Zwitsers met een goed gevoel afreizen naar Arnhem.

Basel en Van Wolfswinkel tanken vertrouwen richting Vitesse
FC Basel
FC Basel
4 - 2
Grasshoppers
Grasshoppers

FC Basel kende een dramatisch begin van het seizoen. In de tweede voorronde van de Champions League werd twee keer verloren van PAOK Saloniki, terwijl de eerste twee duels in de Zwitserse competitie slechts één punt opleverden. Raphaël Wicky werd ontslagen en opgevolgd door Koller, die verkozen werd boven Frank de Boer.

Luca Zuffi bezorgde Basel zaterdagavond een bliksemstart door al na acht minuten de score te openen en toen Fabian Frei vijf minuten voor rust 2-0 maakte, leek de wedstrijd beslist. Na ruim een uur kreeg Eray Cumart echter zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisclub met tien man verder moest. Desondanks liep Basel uit naar 4-0 door treffers van Silvan Widmer en Van Wolfswinkel.

Toch werd het nog bijna spannend, want Grasshoppers gaf niet op. Nabil Bahoui en Marco Djuricin zorgden dat de bezoekers terugkwamen tot 4-2, waarna Djuricin in de slotminuten ook nog een strafschop miste. Uiteindelijk gaf Basel de overwinning niet meer weg. Het betekende de eerste zege van dit seizoen voor de twintigvoudig kampioen.

Donderdag komt FC Basel opnieuw in actie. Dan staat het bezoek aan Vitesse in de derde voorronde van de Europa League op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.