Dolend Basel mogelijk tegen Vitesse na nieuwe dreun in Champions League

Reacties

FC Basel kan een nieuw succesjaar in de Champions League vergeten. De Zwiterse club werd woensdag in de tweede voorronde uitgeschakeld door PAOK Saloniki, dat met liefst 0-3 won na de eerdere 2-1 winst in Griekenland. Basel gaat nu naar de derde voorronde van de Europa League waarin Vitesse of Viitorul de tegenstander is.

Dolend Basel mogelijk tegen Vitesse na nieuwe dreun in Champions League
FC Basel
FC Basel
0 - 3
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

Nog geen half jaar geleden stond Basel in de achtste finale van de Champions League nog tegenover Manchester City, dat over twee duels met 5-2 te sterk was. Dit seizoen is het al vroeg crisis in Zwitserland. Trainer Raphael Wicky werd na het eerste verlies tegen PAOK ontslagen, maar met tijdelijke opvolger Alexander Frei werd het er niet beter op.

PAOK opende namelijk al na zeven minuten de score via Fernando Varela. Met 1-3 over twee wedstrijden op het scorebord leek er nog iets mogelijk voor Basel, maar na rust maakten de Grieken korte metten met de laatste Zwitserse hoop. Via Aleksandar Prijovic en Omar EL Kaddouri werd het 0-3. Ricky van Wolfswinkel viel pas een kwartier voor tijd in voor Albian Ajeti en kon zijn stempel niet meer op de wedstrijd drukken.

De Boer
Het zal snel beter moeten bij Basel wil het voorkomen dat zelfs de groepsfase van de Europa League niet wordt bereikt. Een nieuwe trainer heeft de hoogste prioriteit en Frank de Boer is een van de namen op het lijstje. 'Het is wel een club die in mijn rijtje past', reageerde De Boer bij Ziggo Sport. 'Ik denk niet dat ik de enige ben die op het lijstje staat, maar het is een interessante club, dat zeker.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.