Niet De Boer maar Koller nieuwe trainer van FC Basel

Reacties

FC Basel heeft een nieuwe trainer. Niet de eveneens genoemde Frank de Boer, maar Marcel Koller is de opvolger van de onlangs ontslagen Raphaël Wicky. De 57-jarige Zwitser tekent voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Niet De Boer maar Koller nieuwe trainer van FC Basel

De Boer, sinds zijn ontslag vorig jaar bij Crystal Palace bijna een jaar zonder club, gaf woensdag als analist bij Ziggo Sport nog te kennen Basel een interessante club te vinden. De keuze is dus niet op de voormalig trainer van Ajax gevallen, maar op de voormalig bondscoach van Oostenrijk (2011-17). Koller gaat in het St. Jakob-Park samenwerken met onder anderen de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel.

Diens voormalige club Vitesse is mogelijk de eerstvolgende tegenstander van Basel in Europa, als de Arnhemmers vanavond afrekenen met FC Viitorul. De Zwitserse nummer twee van afgelopen seizoen werd woensdag in de tweede voorronde van de Champions League uitgeschakeld door PAOK Saloniki (0-3, na 2-1 in Griekenland). Oud-spits Alexander Frei zat op de bank als interim-trainer.

Basel maakt een moeizame seizoenstart door. Onder leiding van Wicky verloor het bij de competitiestart van FC St. Gallen. Nadat ook het heenduel met PAOK verloren ging, moest de vorig jaar aangestelde trainer opstappen. Afgelopen seizoen kwam er al een einde aan de alleenheerschappij in Zwitserland, toen Young Boys na acht opeenvolgende titels van Basel met ruime voorsprong kwampioen werd.

Met Koller op de bank wil Basel de verhoudingen in eigen land weer herstellen. Bovendien hoeft FCB de hoop op een lang Europees avontuur nog niet laten varen, als de voormalig trainer van Grasshoppers, 1. FC Köln en VfL Bochum zijn nieuwe club door de voorronden van de Europa League loodst. Afgelopen seizoen haalde Basel, net als in 2014/15, nog de achtste finale van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.