'Bartomeu zet in op vredesgesprekken tussen Messi en Abidal'

Reacties

De felle reactie van Lionel Messi op het interview dat technisch directeur Éric Abidal heeft gegeven aan SPORT houdt de gemoederen bij Barcelona flink bezig. Abidal moet vrezen voor het verliezen van zijn baan, maar Josep Maria Bartomeu zou niet van plan zijn om hem per direct weg te sturen.

'Bartomeu zet in op vredesgesprekken tussen Messi en Abidal'
© Pro Shots

Volgens Catalaanse media Esport3 en SPORT wil Bartomeu, voorzitter van Barcelona, proberen om de lucht tussen Abidal en Messi te klaren. De aanvaller reageerde via social media woest op de constatering van Abidal dat verschillende spelers van Barcelona niet alles zouden geven voor de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Ernesto Valverde.

Bartomeu wil snel om tafel met Abidal, maar zou volgens de hiervoor genoemde media niet van plan zijn om de Fransman meteen te ontslaan. De voorzitter zet in op verzoenende gesprekken tussen Abidal en Messi en laat eerstgenoemde nog op zoek gaan naar een nieuwe aanvaller voor Barcelona. Omdat Ousmane Dembélé voorlopig buitenspel staat, kan Barcelona dankzij een dispensatieregeling nog buiten de transferperiode om een nieuwe speler aantrekken. Ángel Rodríguez van Getafe zou in beeld zijn om de Spaanse kampioen te komen versterken.

Abidal lijkt dus niet te hoeven vrezen voor een tussentijds vertrek, maar Spaanse media zijn er wel van overtuigd dat de voormalig verdediger bezig is aan zijn laatste seizoen als technisch directeur van Barcelona. Er is behoorlijk wat kritiek op het spelersbeleid van Abidal, die tussen 2007 en 2013 nog ploeggenoot was van Messi bij Barcelona. De veertigjarige Fransman is sinds juni 2018 technisch directeur in Camp Nou.

'Barcelona staat in de fik en Messi heeft de sleutels in handen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.