'Bartomeu denkt aan drastische stap als Barcelona-president'

Reacties

Josep Maria Bartomeu overweegt de handdoek te gaan gooien bij Barcelona. Met deze drastische stap voorkomt de bekritiseerde voorzitter ook een referendum over zijn functioneren.

'Bartomeu denkt aan drastische stap als Barcelona-president'
© Pro Shots

Maandagmiddag komt het bestuur van Barcelona bij elkaar, met drie belangrijke agendapunten. Naast het goedkeuren van de cijfers van afgelopen seizoen – een formaliteit - staan twee onderwerpen op de agenda die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor deze bestuursperiode van Bartomeu: het afgedwongen referendum naar aanleiding van de motie van wantrouwen én de optie op te stappen.

Volgens Sport en Mundo Deportivo overweegt Bartomeu namelijk uit eigen beweging te vertrekken gezien de groeiende onvrede over zijn functioneren en vooral de problemen met het organiseren van een referendum. De coronamaatregelen maken een dergelijke raadpleging zeer lastig, zo stelt het huidige bestuur. Om de leden niet in gevaar te brengen bij het uitbrengen van hun stem, overweegt het bestuur op te stappen als het wordt gedwongen een referendum te organiseren. Bij een vertrek is de noodzaak voor een referendum verdwenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.