Bart Nieuwkoop, voor altijd de man van de gouden ingooi op Dirk Kuijt

Reacties

Bart Nieuwkoop speelt sinds dit seizoen bij stuntploeg Union Sint-Gillis, in België. De rechtsback denkt echter nog vaak terug aan de schitterende momenten die hij in het shirt van Feyenoord meemaakte. Zoals die ene ingooi.

Bart Nieuwkoop, voor altijd de man van de gouden ingooi op Dirk Kuijt
© Pro Shots

De nu 25-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, debuteerde daar in oktober 2015 ook in het eerste elftal, werd in 2019/20 verhuurd aan Willem II, waarna hij deze zomer definitief vertrok uit Rotterdam-Zuid. Zijn verrassende nieuwe club werd Union Sint-Gillis, de Belgische promovendus die momenteel de ploeg met de minste verliespunten is in de Jupiler Pro League.

In gesprek met VI praat hij over zijn nieuwe avontuur, maar ook over zijn tijd bij Feyenoord en de mooie momenten die hij daar beleefde. 'Op die momenten zelf dringt het nauwelijks door. Later besef je het steeds meer, denk je erover na hoe mooi het eigenlijk was om mee te maken.'

Hét hoogtepunt was de landstitel die de Rotterdammers op 14 mei 2017 veroverden door Heracles Almelo thuis met 3-1 te verslaan. Grote man die dag werd Dirk Kuijt, die een hattrick maakte. De eerste goal van de clubicoon viel na 38 seconden, nadat Kuijt ervandoor ging en scoorde, na een razendsnelle ingooi van Nieuwkoop.

En daar wordt hij nog steeds aan herinnerd, zo vertelt Nieuwkoop. 'Nu ben ik ineens die speler van die ingooi. Toen dacht ik alleen maar aan snel het spel hervatten en het tempo hoog houden. Het is wel mooi, hoor, als mensen je aanspreken op een ingooi.'

Lees op VI PRO het volledige interview met Bart Nieuwkoop:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.