Barkley neemt na exact honderd wedstrijden afscheid van Chelsea

Reacties

De wegen van Chelsea en Ross Barkley scheiden per direct. Het contract van de 28-jarige middenvelder is met wederzijds goedvinden ontbonden, zo maakt Chelsea maandag bekend op de eigen website. Barkley is daardoor transfervrij op te pikken.

Barkley neemt na exact honderd wedstrijden afscheid van Chelsea
© Pro Shots

Barkley maakte in januari 2018 voor een kleine zeventien miljoen euro de overstap van Everton naar Chelsea. Hij kwam sindsdien tot honderd officiële wedstrijden voor de Londense club, scoorde twaalf keer en gaf elf assists. Met name in de laatste twee seizoenen was zijn uitzicht op speeltijd beperkt, waardoor hij in het seizoen 2020/21 werd gestald bij Aston Villa.

In dienst van Chelsea won Barkley de FA Cup (2018), de Europa League (2019) en de wereldbeker voor clubteams (2021). In de finale van de Europa League kwam hij als invaller binnen de lijnen. In het huidige seizoen behoorde Barkley geen enkele keer tot de wedstrijdselectie van Thomas Tuchel. Zijn contractontbinding diende zich al aan, want eerder deze week schreef The Sun dat Chelsea overwoog een 'oprotpremie' te betalen aan Barkley.

Het is niet bekend of dat is gebeurd en om welk bedrag het gaat, maar er is in ieder geval overeenstemming bereikt tussen de partijen. Omdat Barkley nu transfervrij is, is hij niet gebonden aan de transferdeadlines. Hij kan zich daardoor ook na 1 september nog aansluiten bij een nieuwe club. In de Schotse media wordt het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst genoemd als potentiële nieuwe werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.