Barcelona-duo helpt Argentinië voorbij Venezuela

Argentinië heeft ook zijn tweede wedstrijd weten te winnen in de WK-kwalificatiereeks. De Zuid-Amerikaanse grootmacht klopte Venezuela in Maracaibo redelijk eenvoudig met 2-0.

Twee spelers van Barcelona namen de doelpunten voor hun rekening. Verdediger Gabriel Milito opende na ruim een kwartier de score door raak te koppen uit een vrije trap van Juan Román Riquelme.

Lionel Messi besliste het duel vlak voor rust. De Catalaanse aanvaller speelde een tegenstander soepel uit en schoot de tweede Argentijnse treffer feilloos binnen. Met die marge op zak spande Argentinië zich niet echt meer in. Geduldig maakte de ploeg van bondscoach Alfio Basile de negentig minuten vol.

Argentinië heeft zes punten na twee duels. Venezuela, dat nog nooit wist te winnen van Argentinië, heeft er drie na twee van de achttien kwalificatiewedstrijden.