Barcelona zonder Messi, De Jong staat voor rentree

Reacties

Lionel Messi is bij Barcelona buiten de selectie gelaten voor het bekerduel met Ibiza. Waar de Argentijn gespaard wordt, lijkt Frenkie de Jong woensdagavond juist in actie te komen in de zestiende finale van het Spaanse bekertoernooi.

Barcelona zonder Messi, De Jong staat voor rentree
© Pro Shots

Quique Setién trok dinsdagmiddag nog een rookgordijn op over het wel of niet meespelen van Messi en zei de Argentijn in de toekomst alleen in goed overleg te zullen sparen. De 32-jarige aanvaller wordt door de nieuwe Barça-coach voor het duel op Ibiza in ieder geval thuisgelaten, zo is nu duidelijk geworden.

Setién wil verder met een sterk team spelen en hoopt meer van zijn ideeen terug te gaan zien bij de tweede wedstrijd onder zijn leiding. Zondag debuteerde hij al met een 1-0 overwinning op Granada, waarbij Barcelona met onder meer 82 procent balbezit extreem dominant was.

De Jong speelt voor het verzorgde combinatievoetbal zeer waarschijnlijk een grote rol in de plannen van Setién. De Oranje-international was door zijn rode kaart tegen Espanyol nog geschorst voor de wedstrijd tegen Granada. Tegen Ibiza kan De Jong zijn eerste speelminuten sinds 9 januari maken. Toen verloor Barcelona met 3-2 van Atlético Madrid in de halve finale van de strijd om de Spaanse Super Cup, wat achteraf de laatste wedstrijd met Valverde als coach bleek te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De nieuwe trainer van Barcelona is dol op een speler als Frenkie de Jong'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.