Barcelona wringt zich in allerlei bochten voor inschrijving Ferran Torres

Reacties

Ferran Torres mag zich speler van Barcelona noemen, maar toch ook weer niet helemaal. De topaankoop van de Catalanen is nog niet ingeschreven bij de Spaanse bond en vooralsnog is dat ook niet mogelijk. Barcelona wringt zich in de zoektocht naar een oplossing in allerlei bochten.

Barcelona wringt zich in allerlei bochten voor inschrijving Ferran Torres

Het probleem waar Barcelona tegenaan hikt is bekend: de salarislimiet waar de club mee te maken heeft. De clubs in de Spaanse competitie kunnen door de regels van La Liga maar een bepaald bedrag aan salarissen betalen en momenteel zit Barcelona al aan zijn top. Dani Alves kan (vermoedelijk) nog wel geregistreerd worden, maar voor Torres geldt dat niet. Er zal voor de aankoop van minstens 55 miljoen euro eerst ruimte gemaakt moeten worden in het salarishuis.

Torres werd maandag gepresenteerd bij Barcelona en tijdens dit persmoment stelde Mateu Alemany, de technisch directeur van de Catalanen, dat hij hoopt dat de inschrijving van de aanvaller voor zondag in orde gemaakt kan worden. Nu kampt Torres nog met een voetblessure én is hij positief getest op COVID, dus zoveel haast is er eigenlijk niet, maar het is duidelijk dat Barcelona de zaak zo snel mogelijk wil oplossen.

Ousmane Dembélé zou hier een aandeel in kunnen hebben. De aanvaller heeft een aanbieding voor een nieuw contract op zak; wanneer hij dit voorstel accepteert, gaat zijn salaris omlaag en kan Torres ingeschreven worden. Dembélé en zijn management laten zich echter niet opjagen en willen rustig afwachten. Wellicht komt er deze maand nog een mooiere aanbieding binnen, van Barcelona of van een andere club.

Een andere mogelijkheid voor Barcelona om ruimte te maken is het slijten van een speler. Yusuf Demir, Luuk de Jong (wordt gehuurd van Sevilla) en Philippe Coutinho zijn daar op dit moment de belangrijkste kandidaten voor. Vooralsnog lijkt het er echter niet op dat Barcelona een van deze spelers snel zal kwijtraken. Coutinho staat volgens de Catalaanse kranten in de belangstelling van Arsenal, dat vooralsnog echter niet bereid is om aan de voorwaarden voor een transfer te voldoen.

Volgens SPORT heeft Barcelona nu nog een andere oplossing bedacht. Sergi Roberto beschikt op het moment over een aflopend contract, maar kan bijtekenen als hij een beduidend lager salaris accepteert. Op die manier zou er dan weer ruimte zijn voor het inschrijven van Torres.

Barcelona neemt het woensdag in het Copa del Rey-toernooi op tegen Linares Deportivo en Torres zal er dan dus sowieso niet bij zijn. Dani Alves zit wél in de wedstrijdselectie, maar wacht nog op groen licht van La Liga. Jordi Alba en Dembélé zijn terug na coronabesmettingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.