Barcelona treft Scolari in halve finale, River tegen Sanfrecce

Guangzhou Evergrande is donderdag de tegenstander van Barcelona in de halve finale van het WK voor clubs. De club van trainer Luiz Felipe Scolari versloeg América door een uiterst late goal: 1-2.

De Mexicaanse ploeg, de kampioen van de CONCACAF, kwam tien minuten na rust op voorsprong. Al vallend zorgde Oribe Peralta voor de 1-0.

De Chinezen, met onder andere de Braziliaan Robinho in de ploeg, kwamen pas tien minuten voor tijd langszij. Zheng Long schoot binnen voor de Aziatische kampioen. In de laatste minuut van de blessuretijd was het niet Robinho, maar een andere Braziliaan die landgenoot Scolari aan de zege hielp. Paulinho, die in het verleden uitkwam voor Tottenham Hotspur, kopte binnen en zorgde voor een vreugde-explosie.

Door de zege in Osaka is Guangzhou donderdag de eerste tegenstander voor Barcelona, dat tijdens het toernooi in Japan pas in de halve finale instroomt. América treedt een dag eerder aan in de strijd om de vijfde plek. TP Mazembe uit Congo is dan de opponent. In de andere halve finale treedt River Plate aan tegen Sanfrecce Hiroshima. De Japanse club won in de kwartfinale immers met 3-0 door goals van Tsukasa Shiotani, Kazuhiko Chiba en Takuma Asano.