Hoogstandje Elkeson helpt Scolari aan Aziatische CL-titel

De strijd om de Aziatische Champions League is gewonnen door het Chinese Guangzhou Evergrande, dat het Al-Ahli van invaller Oussama Assaidi over twee duels versloeg: 1-0.

Twee weken geleden eindigde de heenwedstrijd in Dubai doelpuntloos en ook bij de return in Guangzhou moesten de supporters lang wachten op spektakel.

Dat geduld werd in de 54ste minuut beloond, want de openingsgoal van Elkeson was bijzonder fraai. De 26-jarige Braziliaan werd in het strafschopgebied aangespeeld, draaide zichzelf briljant vrij door de bal door de benen van zijn opponent te spelen en rondde met de buitenkant van de voet af in de verre hoek: 1-0.

Vlak na deze treffer bacht Al-Ahli voormalig De Graafschap- en SC Heerenveen-aanvaller Assaidi (foto) het veld in, maar een heldenrol bleef uit voor de Marokkaan. De ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten eindigde de wedstrijd zelfs met tien man, nadat Salmeen Khalis in de 66ste minuut rood had gekregen vanwege een harde charge op zijn tegenstander.

Zo pakte Guangzhou, dat onder leiding staat van voormalig Brazilië-bondscoach Felipe Scolari, de tweede Champions League-titel in drie jaar tijd. In 2013 waren de Chinezen, waar Robinho ontbrak in de wedstrijdselectie, ook al de beste van Azië. Scolari is de eerste trainer die zowel de belangrijkste clubcompetitie in Zuid-Amerika als die in Azië op zijn naam heeft staan. In 1995 won hij de Copa Libertadores met Gremio en vier jaar later herhaalde hij dat kunstje met Palmeiras.