Barcelona struikelt in eerste oefenwedstrijd over vierdedivisionist

Reacties

Barcelona heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen niet kunnen omzetten in een overwinning. Tegen de Catalaanse vierdedivisionist UE Olot kwam de ploeg van trainer Xavi niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Barcelona moest het nog stellen zonder een groot aantal internationals, onder wie Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Barcelona struikelt in eerste oefenwedstrijd over vierdedivisionist
© Pro Shots
Olot
Olot
1 - 1
Barcelona
Barcelona

Franck Kessié maakte als basisklant zijn officieuze debuut voor Barcelona, Ook spelers als Marc-André ter Stegen, Sergiño Dest en Pierre-Emerick Aubameyang hadden een basisplaats, maar met Mika Mármol, Pablo Torre, Álex Valle en Arnau Casas bevatte de opstelling ook de nodige talenten zonder ervaring in het eerste elftal. Met name Torre wekte aandacht. De international van Spanje Onder-19, die ook werd begeerd door Real Madrid, is overgekomen van Racing Santander en maakte een frisse indruk met fraaie passes en passeerbewegingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een opmerkelijk doelpunt opende Barcelona na 27 minuten de score. Een verre uittrap van Ter Stegen kwam terecht bij Aubameyang, die slechts één aanraking nodig had om de bal over de uitgekomen doelman Albert Batalla te plaatsen. Een overtreding van Mármol op Jordi Manzano leverde Otol op slag van rust echter een penalty op, die werd benut door Eloi Amagat.

Direct na de pauze maakten negen spelers hun entree bij Barcelona, onder wie Pedri, Ansu Fati en Miralem Pjanic. Een prachtige pass van invaller Marc Casadó had kunnen leiden tot de 2-1, maar Valle trof van dichtbij de paal. In de slotfase kwam Pedri in een één-op-één-situatie niet voorbij de keeper van Olot. Barcelona speelt in de voorbereiding nog vijf wedstrijden; de eerstvolgende is over een week tegen Inter Miami.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.