Barcelona beëindigt ellenlange soap en geeft 'superaanval' steeds meer vorm

Reacties

Ousmane Dembélé blijft definitief langer aan Barcelona verbonden. Voorzitter Joan Laporta heeft woensdag bevestigd dat de aanvaller alsnog een nieuw contract heeft getekend bij de Spaanse topclub. Daarmee is een publiek geheim nu officieel bevestigd.

Barcelona beëindigt ellenlange soap en geeft 'superaanval' steeds meer vorm
© Pro Shots

Voor de Spaanse media was het al duidelijk dat Dembélé langer zou blijven. De Fransman werd dinsdag medisch gekeurd en trainde aansluitend alweer mee bij de ploeg van Xavi. Ook woensdag heeft Dembélé bij Barcelona meegetraind. De club heeft het nieuwe contract voor Dembélé nog niet bevestigd via de officiële website van de club, maar Laporta heeft de laatste twijfels nu weggenomen.

Met het nieuwe contract voor Dembélé komt er een einde aan een ellenlange soap. De aanvaller kwam in de zomer van 2017 voor een astronomisch bedrag naar Camp Nou om de leegte na het vertrek van Neymar op te vullen, maar door aanhoudend blessureleed en problemen met zijn discipline lukte het Dembélé niet om die hoge verwachtingen waar te maken. In de afgelopen vijf jaar kwam hij tot 32 goals in 150 officiële optredens.

Dembélé beschikte over een aflopend contract bij Barcelona en leek niet van plan om bij te tekenen. De Catalanen probeerden hem daarom in januari te verkopen, maar tevergeefs. Dembélé bleef dus in Catalonië en speelde het afgelopen half jaar een belangrijke rol in de opleving van Barcelona onder Xavi Hernández. De coach maakte zich dan ook sterk voor een nieuw contract voor Dembélé.

Het afgelopen half jaar bleef de toekomst van Dembélé de gemoederen in Spanje bezighouden. Dan weer leek het erop dat hij zou blijven, dan kwamen er weer verhalen over een vertrek naar Chelsea of een andere Europese topclub. Nu is de kogel dan toch door de kerk: Dembélé tekent bij, naar alle waarschijnlijkheid voor twee jaar, en blijft in Barcelona.

Superaanval
Met het nieuwe contract van Dembélé krijgt de superaanval van Barcelona steeds meer vorm. Eerder deze woensdag werd bekend dat ook Raphinha erbij komt: hij wordt overgenomen van Leeds United. Barcelona hoopt verder nog altijd op de komst van Robert Lewandowski, van Bayern München. Ansu Fati, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Memphis Depay zijn er dan ook nog. Laatstgenoemde lijkt echter steeds minder kans op speelminuten te maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.