Barcelona scoort pas na rust, maar wint ruim

Met een beetje geluk, maar zeker niet onverdiend, heeft Barcelona met 4-1 gewonnen van Numancia. Alle goals vielen pas na de pauze.

Barcelona had geluk dat het in Camp Nou niet met 1-0 achter kwam te staan. Javier del Pino kopte raak namens Numancia, maar zou daarbij hebben geduwd. De beslissing de goal af te keuren was omstreden.

Waar Barcelona voor rust moeite had de verdedigende stellingen van Numancia te doorbreken, was het in de tweede helft al snel raak. Na doorzetten van Daniel Alves tikte Lionel Messi de 1-0 binnen. Samuel Eto'o schoot kort daarop met links de 2-0 in.

Numancia kwam nog even terug met een fraai benutte vrije trap van José Barkero, maar de gasten hadden verder geen schijn van kans. Thierry Henry zorgde met een schot uit de draai voor 3-1 en Messi bepaalde de eindstand met een klutsgoal op 4-1.

Barcelona heeft nu 53 punten uit twintig wedstrijden. De voorsprong op Real Madrid en Sevilla, die morgen nog in actie komen, bedraagt vijftien punten. Numancia bezet de zeventiende plaats.