'Barcelona moet verder met lekke band na Memphis-fiasco'

Reacties

Ronald Koeman zal niet met een gerust gevoel zijn gaan slapen. Barcelona had geen succes op de laatste dag van het transferwindow.

'Barcelona moet verder met lekke band na Memphis-fiasco'
© Pro Shots

Het bericht van Barcelona over de cijfers van het afgelopen jaar vertelde 's morgens het verhaal. De kleur dieprood zei alles over de financiële slagkracht van de Catalaanse grootmacht, of liever gezegd het gebrek daaraan. Een blik op de cijfers wierp een schaduw op het wensenlijstje van Koeman.

Nadat de stof was neergedaald op de (Spaanse) transfermarkt, werd pijnlijk duidelijk dat de Nederlandse coach het zal moeten doen met de riemen die hij al had én die in zijn ogen tekortschieten voor het drukke seizoen. De kop in AS was veelzeggend; 'Barcelona heeft een grote lekke band.' En de conclusie over de laatste dag was nog harder: 'Het was een fiasco.'

De verlangde nieuwe band(en) bleef namelijk achterwege. Koeman had immers ingezet op onder andere een nieuwe centrale verdediger. Eric García was de beoogde aanwinst voor de defensie, maar de onderhandelingen met Manchester City leidden niet tot resultaat. Naar verluidt bleek er een onoverbrugbaar gat van twee miljoen euro.

Ook Memphis Depay bleek een brug te ver voor de Catalaanse grootmacht. Met de Oranje-international en met Olympique Lyon waren er geen problemen te verwachten, maar het ontbeerde Barcelona aan de middelen om aan de Franse eisen te kunnen voldoen.

© Pro Shots

Het geduld van Memphis en Lyon werd op de proef gesteld. Het was wachten op nieuws over Ousmane Dembélé, die buiten de lijnen meer waarde kon zijn voor Koeman dan binnen de lijnen. Zijn transfer naar Manchester United had het noodzakelijke geld moeten opleveren, maar de Engelsen volhardden in een constructie huur met koopoptie en dat was juist niet wat Barcelona wilde. En dus ging er een streep door dit verhaal en kon in Lyon opgelucht adem woren gehaald. 'We zijn blij dat we de beste internationale spelers als Memphis hebben kunnen behouden', schreef de Franse club op de clubwebsite.

Natuurlijk deed Barcelona op de laatste dag wel zaken wat uitgaande transfers betreft. Maar veel meer dan een bezuiniging op de post salarissen leverde dat niet op. Rafinha verhuisde naar Parijs, al moest de Catalaanse club genoegen nemen met een transfervrije overgang met zicht op enkele bonussen. De verhuur van Jean-Clair Todibo (Benfica) en Juan Miranda (Real Betis) was niet het nieuws dat Koeman had willen horen.

Er is een schrale troost. Door de coronacrisis was deadlineday opgeschoven naar begin oktober. Dat nadeel heeft ook een voordeel. Over drie maanden gaat de markt weer open en kan een nieuwe poging worden gedaan om financiële ruimte maken om aan de wensen van Koeman te voldoen, zo werd in Spanje opgemerkt na een voor Barcelona zeer teleurstellende laatste dag van de zomerse transferwindow.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.