Barcelona maakt nauwelijks verlies op miskoop Malcom

Reacties

Barcelona neemt na een jaar alweer afscheid van Malcom. De aanvaller is verkocht aan Zenit Sint-Petersburg, zo meldt de Spaanse kampioen op de officiële website. 

Barcelona maakt nauwelijks verlies op miskoop Malcom

Barcelona ontvangt een transfersom van veertig miljoen euro, die met bonussen nog met vijf miljoen euro kan oplopen. Dat betekent dat Barcelona nauwelijks verlies maakt op zijn transfermisser. Vorig jaar betaalden de Catalanen zelf 41 miljoen euro aan Girondins Bordeaux om Malcom naar Camp Nou te halen.

Met die transfer troefde Barcelona AS Roma af. Lange tijd leek het erop dat Malcom naar Italië zou verhuizen, maar op het moment dat Roma het contract al in orde aan het maken was, deed Barcelona de aanvaller plotseling een aanbieding. Malcom wilde liever naar Barça, stelde Roma teleur en tekende een contract voor vijf jaar in Catalonië.

Al na een jaar kan dit contract de prullenbak in. Malcom kwam bij Barcelona niet in aanmerking voor een basisplaats en gaat na vijftien competitiewedstrijden, waarvan negen als invaller, weer weg. Bij Zenit heeft Malcom een vijfjarig contract getekend. Hij is de tweede nieuwe Braziliaan bij de Russische topclub, want eerder werd Douglas Santos van Hamburger SV al aangetrokken.

De vraag die de Barcelona-supporters zich nu stellen is of het vertrek van Malcom betekent dat er ruimte in de selectie is voor de komst van Neymar. Barcelona wil de sterspeler van Paris Saint-Germain graag terughalen, maar heeft de Franse topclub tot dusver nog niet officieel benaderd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.