'Barcelona is zeker van komst peperduur Braziliaans wonderkind'

Reacties

Barcelona maakt vermoedelijk nog deze zondag melding van de komst van het Braziliaanse wonderkind Vitor Roque. De Catalaanse kranten SPORT en Mundo Deportivo weten dat de deal inmiddels volledig in kannen en kruiken is.

'Barcelona is zeker van komst peperduur Braziliaans wonderkind'
© Pro Shots

De achttienjarige Roque is volgens de informatie van de sportkranten op weg naar Curitiba, waar hij zijn handtekening zal gaan zetten onder een contract voor zes jaar bij Barcelona. Daarin wordt een optie opgenomen voor nog een extra seizoen.

Bij Barcelona hebben ze veel vertrouwen in Roque: ondanks de financiële problemen van de club is er een akkoord gesloten over een afkoopsom van maximaal 61 miljoen euro. Barcelona betaalt maximaal 61 miljoen euro voor Roque: 30 miljoen euro vast en 31 miljoen via bonussen en andere constructies. Een miljoen euro wordt overgemaakt als Roque ooit de Ballon d'Or wint.

Xavi heeft volgens SPORT zaterdag telefonisch contact opgenomen met Roque, nadat de coach te horen had gekregen dat alles geregeld was. De coach wil de jongeling voor komend seizoen gebruiken als de stand-in van Robert Lewandowski. Uiteindelijk moet Roque de opvolger van de Poolse doelpuntenmachine worden.

Barcelona neemt Roque over van Athletico Paranaense, waarvoor de aanvaller tot dusver 66 wedstrijden speelde. Daarin maakte hij 22 doelpunten. In maart van dit jaar maakte Roque zijn debuut in de Braziliaanse ploeg.

Leer Vitor Roque via VI PRO beter kennen: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.