Barcelona heeft zijn primeur te pakken tegen Valladolid

Barcelona bleef tegen Real Valladolid (3-0 zege) voor de negentiende achtereenvolgende competitiewedstrijd ongeslagen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Spaanse grootmacht geen wedstrijd verloor tijdens de eerste competitiehelft.

In Valladolid had coach Josep Guardiola een basisplaats ingeruimd voor de van het toernooi om de Afrika Cup teruggekeerde Malinees Seydou Keita. Daarmee trad Barcelona aan in zijn sterkste opstelling. Toch was het de thuisclub die in de beginfase het beste van het spel had.

Doelman Víctor Valdés voorkwam dat Barcelona op achterstand kwam. Daarna sloegen de gasten binnen een tijdsbestek van twee minuten twee keer toe. Eerst was het Xavi die afrondde na een fraaie aanval en kort daarop trof Daniel Alves doel met een als voorzet bedoeld schot: 0-2.

Na rust was ook Lionel Messi trefzeker. De Argentijn profiteerde van een goede voorzet van Zlatan Ibrahimovic en tekende voor de 0-3 eindstand. Barcelona liep uit naar een voorsprong van acht punten ten opzichte van Real Madrid, dat zondag de thuiswedstrijd tegen Málaga afwerkt.