Barcelona heeft Setién nog altijd niet betaald, rechtszaak dreigt

Reacties

Barcelona en Quique Setién stevenen volgens Spaanse media af op een rechtszaak. De 62-jarige trainer wacht nog altijd op financiële compensatie waar hij meent recht op te hebben, nadat de club hem in augustus vorig jaar ontsloeg na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München.

Barcelona heeft Setién nog altijd niet betaald, rechtszaak dreigt
© Pro Shots

Setién, in januari vorig jaar aangesteld als opvolger van Ernesto Valverde, had nog een contract tot medio 2022 bij Barcelona en eist daarom nog zo'n vier miljoen euro van de club. Dinsdagavond liet de Spanjaard in het programma El Larguero van radiostation Cadena SER weten dat Barcelona hem nog altijd niet heeft betaald. 'We wachten af', luidde zijn antwoord.

Een dag later komen berichten naar buiten dat Barça helemaal niet van plan is om Setién zijn volledige salaris te betalen. De Catalanen maakten zijn ontslag pas in september officieel, nadat de trainer in augustus op non-actief werd gezet. Die ene maand heeft hij nog uitbetaald gekregen, verder hoeft hij nergens meer op te rekenen.

En dus dreigt een rechtszaak, waarin duidelijk moet worden op welk bedrag Setién volgens zijn contractvoorwaarden nog recht heeft. Barcelona zou van mening zijn dat de coach gezien zijn capaciteiten en houding niet langer in staat was op de juiste manier leiding te geven aan de selectie en meent daarom in zijn recht te staan.

Sarabia
Tijdens de periode dat Setién de leiding had in Camp Nou, was er veel te doen over het gedrag van diens assistent Eder Sarabia. Opmerkelijk genoeg stelde Gerard Piqué de voormalige rechterhand van Setién deze week aan als trainer van Andorra FC. Voor Sarabia is dat het signaal dat hij toch ook dingen goed heeft gedaan in zijn periode bij Barcelona.

© Pro Shots

'Natuurlijk waren er momenten waarop de spanning opliep en ik zal niet ontkennen dat er discussies waren in de kleedkamer', vertelde Sarabia bij zijn presentatie. 'Maar dat hoort bij ons werk, dat is nu eenmaal veeleisend. Maar er is geen probleem. Ik heb geleerd om altijd positief te blijven en te focussen op waar ik controle over heb.'

In het interview met El Larguero waarin ook Setién even aan het woord kwam om te vertellen over de relatie met zijn assistent, vulde Sarabia nog aan dat hij wellicht wat voorzichtiger te werk had kunnen gaan. 'Maar dit is ook een belangrijk onderdeel van mij. Ik beleef voetbal met veel passie. Dat heeft me ook gebracht tot waar ik nu ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.