Setién: excuses voor Barça-spelers na beschamend gedrag assistent

Reacties

Quique Setién baalt van de manier waarop zijn assistent Eder Sarabia zich heeft gedragen tijdens El Clásico. De Barcelona-trainer spreekt echter tegen dat er na de 2-0 nederlaag bij Real Madrid al scheurtjes zitten in zijn relatie met de spelersgroep.

Setién: excuses voor Barça-spelers na beschamend gedrag assistent
© Pro Shots

Een van de Spaanse tv-stations richtte tijdens de kraker tegen Real Madrid een camera continu op Sarabia en dat leverde een pijnlijke reportage op. Met liplezers werd duidelijk gemaakt dat de assistent-coach erg kritisch was op de Barça-spelers. Bovendien deed zijn opvliegerige gedrag veel stof opwaaien. De manier waarop de rechterhand van Setién zich gedroeg zou Barcelona-onwaardig zijn geweest en heeft voor frustratie gezorgd bij de spelers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In een interview met El Periodico bespreekt de Barcelona-coach de ophef rond zijn assistent: 'We hebben excuses aangeboden. Niet aan een specifiek iemand, maar in het algemeen. Dat gedrag was niet juist. Er is een andere manier om zaken duidelijk te maken. We voelden ons er niet comfortabel bij en het is een fout die we in de toekomst niet meer moeten maken. Het was niet de bedoeling dat het zo naar buiten zou komen. Het is een beetje beschamend dat het zo in het nieuws is gekomen. Het is ook jammer dat de media met een camera continu het gedrag op de bank volgen.'

Volgens Setién moet Sarabia leren van het incident. Het is zeker niet voor het eerst dat de jonge assistent-trainer zich heeft laten gaan langs de lijn. 'We waren al gewaarschuwd toen en wisten dat dit zou kunnen gebeuren bij een club als Barcelona. We nemen onze verantwoordelijkheid en hebben echt spijt. Ik wil graag goed overkomen. Je kunt mij bekritiseren als ik verlies of omdat ik niet de gewenste resultaten haal. Dat accepteer ik, maar mijn gedrag moet foutloos zijn. Ik vertegenwoordig een club als Barcelona en dan is het mijn plicht om voorzichtig te zijn', aldus de hoofdcoach.

Kan Setién eigenlijk wel overweg met de spelers? Volgens gerenommeerde Spaanse media heeft de opvolger van Ernesto Valverde zijn werkwijze al moeten aanpassen om het vertrouwen van de bepalende spelers niet te verliezen. Setién over zijn vermeende slechte verhouding met de selectie: 'Dit is voor het eerst dat ik ervan hoor. Ik kom iedere dag in de kleedkamer en schud dan iedereen de hand. De sfeer is perfect. Het klopt dat iedereen zo zijn voorkeuren heeft, maar mijn relatie met de spelers baart me totaal geen zorgen.'

Amper een week na de nederlaag bij Real Madrid die het verlies van de koppositie betekende, staat Barcelona voor een volgende zware wedstrijd. Zaterdag komt Real Sociedad als nummer zes van Spanje naar Camp Nou.

Gullit kritisch op Frenkie de Jong: 'Ideale schoonzoon, maar nog niet goed genoeg'
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.