Luidruchtige rechterhand Setién heeft tóch een fan in de Barcelona-kleedkamer

Reacties

Eder Sarabia is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Andorra FC. De voormalig assistent van Quique Setíen heeft blijkbaar toch indruk weten te maken in de Barcelona-kleedkamer.

Luidruchtige rechterhand Setién heeft tóch een fan in de Barcelona-kleedkamer
© Pro Shots

De veertigjarige Sarabia werkte in het afgelopen seizoen een aantal maanden bij Barcelona, waar hij vanwege zijn fanatieke manier van coachen nog in opspraak kwam. Beweerd werd dat de sterren van de Spaanse grootmacht, onder wie Lionel Messi, totaal niet gediend waren van het geschreeuw van de assistent. Setién zou zijn rechterhand hebben gevraagd om wat rustiger aan te doen.

Gerard Piqué blijkt geen moeite te hebben gehad met de manier van coachen van Sarabia. Hij is immers de clubeigenaar van Andorra FC, dat uitkomt op het derde niveau, en heeft de voormalig assistent van Setién nu aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van zijn speeltje. Sarabia heeft een contract tot medio 2023 getekend voor zijn eerste avontuur als eindverantwoordelijke.

Sarabia is de zoon van Manuel Sarabia, een van de doelpuntenmakers van Spanje tijdens de fameuze 12-1 zege op Malta in 1983. Hierdoor liep Oranje het EK 1984 mis. Sarabia junior zelf bleef steken in het amateurvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.