'Barcelona gaat zich weer roeren en wil basisklant van Ten Hag overnemen'

Reacties

Barcelona had vanwege financiële problemen de grootste moeite om alle zomeraanwinsten in te schrijven voor La Liga, maar is desondanks van plan om terug te keren op de transfermarkt. Voorzitter Joan Laporta kondigt aan dat de club zich wil versterken.

'Barcelona gaat zich weer roeren en wil basisklant van Ten Hag overnemen'
© Pro Shots

'We zijn actief op de markt', erkent Laporta in een interview met Barça TV. 'We hebben gesprekken gevoerd met de technische staf en we willen onze ploeg versterken. We hebben al een heel sterke ploeg, maar die kan nog beter worden. We werken eraan met onze trainer, het technisch secretariaat en de sportief directeur.'

'We zijn al enige tijd bezig om dingen in kaart te brengen en we zullen de ploeg versterken als de kans zich voordoet', concludeert Laporta. Volgens de krant Sport is Barcelona met name op zoek naar een nieuwe rechtsback en een middenvelder die Sergio Busquets zou kunnen ontlasten.

© Pro Shots

Diogo Dalot van Manchester United wordt sinds vorige week nadrukkelijk genoemd als optie voor de rechtsbackpositie en is een interessant doelwit, omdat zijn contract aan het eind van het seizoen afloopt. Onder Erik ten Hag is Dalot dit seizoen verzekerd van een basisplaats.

Sport sluit niet uit dat Manchester United in de winter een nieuwe poging zal wagen om Frenkie de Jong over te nemen. De middenvelder wilde in de zomer niet naar Manchester, maar speelt bij Barcelona minder dan gehoopt. Met het geld dat zou vrijkomen door zijn vertrek zou een nieuwe middenvelder aangetrokken kunnen worden. Xavi is gecharmeerd van Rubén Neves, die uitkomt voor Wolverhampton Wanderers.

In de zomer werden grote transfersommen betaald voor Jules Koundé, Raphinha en Robert Lewandowski, terwijl Franck Kessié, Andreas Christensen, Héctor Bellerín en Marcos Alonso transfervrij werden binnengehaald. In La Liga presteert Barcelona uitstekend en gaat het aan kop, maar in de Champions League dreigt uitschakeling. Het mislopen van de knock-outfase zou een nieuwe financiële strop betekenen voor de club en bemoeilijkt normaliter de kansen op de transfermarkt, al toonde Barcelona in de zomer aan creatief te kunnen boekhouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.