Barcelona bevestigt transfer: veertig miljoen voor Paulinho

Reacties

Barcelona heeft de komst van Paulinho bevestigd. Zoals Guangzhou Evergrande-trainer Luiz Felipe Scolari zondag al aankondigde, keert de 29-jarige Braziliaan terug naar Europa. De Chinese club ontvangt veertig miljoen euro voor de 41-voudig international.

Barcelona bevestigt transfer: veertig miljoen voor Paulinho

Dat bedrag was de afkoopsom die Paulinho in zijn nog tot 2021 lopende contract had staan bij Guangzhou Evergrande. De loopbaan in Europa van de in São Paulo geboren middenvelder leek erop te zitten toen Tottenham Hotspur hem in 2015 voor veertien miljoen euro naar China liet gaan, maar Barça ziet in Paulinho een breedteversterking voor het middenveld.

En dat mag blijkbaar wat kosten. In de historie van Barcelona waren er tot dusverre maar drie spelers duurder: Neymar (88,2 miljoen euro), Luis Suárez (81,7 miljoen) en Zlatan Ibrahimovic (69,5 miljoen). Paulinho komt op de lijst van duurste aankopen binnen op de gedeelde vierde plaats, naast David Villa en Marc Overmars.

Barcelona meldt dat Paulinho donderdag wordt gepresenteerd, nadat hij de medische keuring heeft doorstaan en een handtekening onder zijn contract heeft gezet. Daarin staat een afkoopsom van 120 miljoen euro. Voor de Blaugranas is hij na Nélson Semedo (Benfica), Gerard Deulofeu (Everton) en Marlon (Fluminense) de vierde aankoop.

De verwachting is dat Barcelona na het aantrekken van Paulinho nog allerminst klaar is op de transfermarkt. De Catalanen zijn nog opzoek naar opvolgers voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar, die 222 miljoen euro opleverde. Met name Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé worden genoemd.

'Messi is veel makkelijker te verdedigen door vertrek Neymar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.