Barcelona bevestigt: Dembélé is al vertrokken

Reacties

Ousmane Dembélé heeft zijn laatste wedstrijd voor Barcelona al gespeeld. De transfer van de 26-jarige Fransman naar Paris Saint-Germain staat op het punt te worden afgerond, zo heeft Barça-directeur Mateu Alemany bevestigd.

Barcelona bevestigt: Dembélé is al vertrokken
© Pro Shots

De technisch directeur werd kort na het vriendschappelijke duel tussen Barcelona en Tottenham Hotspur om de Trofeu Joan Gamper (4-2) gevraagd naar de toekomst van Dembélé. De buitenspeler was bij het oefenduel al nergens te bekennen. 'Hij is al in Parijs', zei Alemany, die verwacht dat de overgang woensdag wordt afgerond.

Dembélé speelde zes seizoenen voor de Catalanen. Barcelona haalde hem in 2017 binnen als opvolger van Neymar, die toen net naar Paris Saint-Germain was vertrokken nadat de Franse topclub verrassend de ontsnappingsclausule in zijn contract had geactiveerd. Met het binnenhalen van Dembélé was een transfersom van 140 miljoen euro gemoeid. In Spanje maakte de blessuregevoelige dribbelaar ondanks verschillende sterke periodes de verwachtingen nooit helemaal waar. Dembélé speelde 185 duels voor Barça en scoorde daarin veertig keer.

PSG maakt bij het aantrekken van Dembélé gebruik van een speciale clausule in het contract van de aanvaller. Die clausule houdt in dat hij voor vijftig miljoen euro de overstap kan maken. Een flink deel van die transfersom gaat volgens Spaanse media naar de speler zelf en naar diens zaakwaarnemer Moussa Sissoko. Alemany wilde niet prijsgeven welk percentage Barcelona ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.