'Barcelona bereidt opmerkelijke ruildeal Luuk de Jong voor'

Reacties

Luuk de Jong staat mogelijk voor een overstap naar Internazionale. Volgens de Spaanse krant Sport zou de aanvaller van FC Barcelona als ruilmiddel ingezet worden. Alexis Sánchez zou de omgekeerde weg bewandelen.

'Barcelona bereidt opmerkelijke ruildeal Luuk de Jong voor'

Drie clubs zouden meewerken aan de deal, omdat De Jong nog altijd onder contract bij Sevilla staat. De Spaanse club verhuurt hem aan Barcelona, maar daar is weinig perspectief meer voor de international. Datzelfde geldt voor Sánchez in Milaan.

Zowel De Jong als Sánchez zou middels een huurovereenkomst de overstap maken. Sevilla ziet ook weinig heil in een terugkeer van de aanvaller en helpt graag mee elders onderdak te vinden. Barcelona-trainer Xavi heeft Sánchez er daarentegen graag bij. De aanvaller speelde in het verleden al voor Barcelona en moet de Spaanse oefenmeester met zijn multifunctionaliteit meer opties in de frontlinie bieden.

In het verleden speelde Sánchez 141 wedstrijden voor de Catalanen. Daarin maakte hij 47 treffers. Via Arsenal en Manchester United kwam hij bij Inter terecht. Daar kwam hij slechts twee keer vanaf de aftrap in actie dit seizoen. Wel scoorde hij twee keer.

Luuk de Jong speelde dit seizoen slechts elf wedstrijden voor Barcelona. Daarin scoorde hij één keer. Door de geringe speelminuten raakte hij tevens zijn plaats in de selectie van Oranje kwijt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.