Barça-uittocht krijgt vervolg: Getafe slaat zijn slag

Reacties

Carles Aleñá speelt ook komend seizoen voor Getafe. De 23-jarige middenvelder werd vorig seizoen al door de Spaanse club gehuurd van Barcelona en nu is een akkoord bereikt over een definitieve overgang. Aleñá tekent een contract tot medio 2026.

Barça-uittocht krijgt vervolg: Getafe slaat zijn slag
© Pro Shots

Aleñá is de volgende speler die Barcelona deze zomer achter zich laat. De Catalanen moeten van verschillende spelers af zien te komen om nog hoop te houden op een langer verblijf van sterspeler Lionel Messi. De Argentijn staat sinds 1 juli niet meer onder contract bij Barcelona, dat er alles aan doet om Messi alsnog langer te binden.

Door de regels van La Liga en de financiële situatie van Barcelona moet er eerst financiële ruimte komen. Daar zorgt Barça voor door overbodige spelers te lozen. Aleñá is er één van. Hij werd in januari aan Getafe verhuurd, waar hij tot 22 optredens kwam. De middenvelder speelde sinds 2005 in de jeugdopleiding van Barcelona.

Aleñá komt in een rijtje met Júnior Firpo, Jean-Clair Todibo, Juan Miranda, Matheus Fernandes en Francisco Trincão. Ook zij lieten Barcelona deze zomer achter zich. De verwachting is dat er nog meer spelers gaan vertrekken uit Camp Nou. Lees op VI PRO meer over de huidige situatie bij de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.