Barça-transfer Dest lijkt van de baan door aanstaande ruildeal met Juventus

Reacties

Barcelona en Juventus hebben volgens Spaanse media een principeakkoord bereikt over een ruildeal. De Italianen versterken zich met Nélson Semedo en sturen in ruil daarvoor Miralem Pjanic, Mattia de Sciglio én 25 miljoen euro naar Catalonië.

Barça-transfer Dest lijkt van de baan door aanstaande ruildeal met Juventus
© Pro Shots

Juventus is al enige tijd op zoek naar een nieuwe rechtsback. Het afgelopen seizoen speelde Juan Cuadrado noodgedwongen veelvludig op die positie, maar de Colombiaan heeft in defensief opzicht de nodige tekortkomingen. Semedo stond al lange tijd hoog op het wensenlijstje van De Oude Dame, de Portugees wil zelf ook graag vertrekken bij Barcelona, maar is niet goedkoop.

Volgens Sport hebben Barcelona en Juventus daar nu een creatieve oplossing voor gevonden. Barcelona wilde vijftig miljoen euro voor Semedo, maar neemt nu genoegen met de helft, plus de diensten van De Sciglio en Pjanic. De Bosniër was de afgelopen jaren al dicht bij een transfer naar Barça en lijkt nu dus alsnog de overstap te gaan maken. De dertigjarige Pjanic moet in Camp Nou de opvolger worden van Ivan Rakitic.

Met De Sciglio (27) heeft Barcelona dus ook direct een vervanger van Semedo in huis. De 39-voudig Italiaans international moet op de rechtsbackpositie de concurrentiestrijd aangaan met Sergi Roberto. De komst van Ajax-verdediger Sergiño Dest lijkt daardoor een stuk onwaarschijnlijker.

Het beste Barcelona sinds 2000
Het beste Juventus sinds 2000
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.