Barça-president haalt uit naar Arthur: 'Respectloos en onbegrijpelijk'

Reacties

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Arthur. De Braziliaanse middenvelder, die na dit seizoen naar Juventus vertrekt, kwam deze week niet opdagen voor de training.

Barça-president haalt uit naar Arthur: 'Respectloos en onbegrijpelijk'
© Pro Shots

Arthur lichtte de clubleiding volgens Spaanse media vorige week zondag in over zijn besluit om in afwachting van zijn overstap naar Turijn na een korte vakantie niet meer terug te keren bij Barcelona, dat zich voorbereidt op het vervolg van de Champions League. De 23-jarige middenvelder voelt zich oneerlijk behandeld, maar kan op weinig mededogen rekenen van president Bartomeu.

'Arthur toont een gebrek aan respect richting zijn ploeggenoten, want het team wil het heel graag goed doen in de Champions League', vertelde Barça-voorzitter Bartomeu zaterdagavond in een interview met Diario Sport. 'Het is niet normaal dat een speler, met zo'n grote prijs op het spel, besluit om zelf uit de selectie te stappen. Het is niet te rechtvaardigen en totaal onbegrijpelijk.'

Arthur zou onder meer gepikeerd zijn omdat hem het vertrek naar Juventus in een ruil met Miralem Pjanic is opgedrongen, maar Bartomeu komt met een andere lezing. 'Hij wilde zelf niet verlengen bij Barça, hij had een betere aanbieding en heeft dat aan ons uitgelegd. Barça kon die aanbieding niet evenaren en hij besloot te vertrekken. Op dat moment kwam de deal in een stroomversnelling.'

Vervolgens maakte Barça volgens Bartomeu de afspraak met Arthur dat hij tot het einde van de Champions League bij de club zou blijven. 'Maar hij kwam niet terug na de minibreak. Dat is onacceptabel en getuigt van een gebrek aan discipline. Er is geen enkel argument voor zijn ongegronde afwezigheid.' De club kijkt nu naar de mogelijkheden om Arthur te straffen voor zijn besluit om niet op te komen dagen.

Barcelona
Barcelona
3 - 1
Napoli
Napoli
Barcelona gaat vol voor de Champions League: 'Maar ze zijn kansloos'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.